DJ

Tony den Outer

Achtergrond


Het begon voor mij allemaal toen ik nog heel jong was en ik voor Sinterklaas een transistor radio kreeg, ik vond het heel bijzonder dat er uit dat kastje (het was een houten langwerpig model met drie draaiknoppen) stemmen en muziek kwam. Ik heb het apparaat daarom ook open geschroefd om te zien waar dat vandaan kwam (je begrijpt dat ik daar niemand gevonden heb) maar ik was direct totaal geïntrigeerd door de techniek van radio en nog steeds.

Het duurde daarna nog wel een paar jaar voordat ik zelf radio ging maken, het zal ongeveer 1980 geweest zijn toen ik mijn eerste zender had en ik in het begin alleen maar contact maakte met andere zenders en wat informatie uitwisselde. Niet veel later begon het uitzenden van muziekprogramma’s op de zaterdag totdat er opeens een man vergezeld door 2 politieagenten voor de deur stond. Aangezien de “studio” op zolder was en er een babyfoon bij de voordeur stond had ik het gelijk in de gaten en heb ik de zender uit het raam gegooid in de tuin van de buren. Het resultaat was dat er geen sanctie kwam, maar de waarschuwing (voornamelijk van mijn ouders) was voldoende om er mee te stoppen.

Hierna heb ik nog wat programma’s gemaakt bij Downtown en Randstad radio en draaide op de zondagmiddag in het jongerencentrum in Voorschoten (de Lindehoeve), school en studie zorgde ervoor dat er andere prioriteiten kwamen.

Jaren later ‘1997’ begon het allemaal weer te kriebelen en ben ik bij een lokale omroep (Noordwijk Radio) programma’s gaan maken, bij die zender ook nog een tijdje hoofd techniek geweest.

Hier bedacht ik mij dat ik wilde proberen om hier mijn werk van te maken, sinds 2003 ben ik programmatechnicus bij Omroep West (dat is dus gelukt).

Ik kreeg dit jaar 2020 een berichtje van Brian Lake of ik misschien een programma op Vlietstad wilde maken, ik hoefde hier niet lang over na te denken en de 20ste Eeuw is weer te beluisteren na 18 jaar te zijn weggeweest.

Rate it

Dj

0%