DJ

Ferry van Loon (In Memorium 22-02-2020)

Achtergrond

Op zaterdag 22 februari overleed onze geliefde DJ Ferry van Loon. Ferry had een groot radio-hart, waar hij veel mensen blij mee heeft gemaakt tijdens zijn veel te korte leven. We zullen hem enorm gaan missen. Bedankt Ferry!

Mijn naam is Ferry van Loon en sinds 1979 radioactief. Uiteraard begonnen als luisteraar van de z.g. “geheime zenders” in Drenthe waar wij onze zomervakanties vierden. In die tijd zat de FM-en AM band vol met de zenders die alleen maar Nederlandstalige muziek uitzonden. Niet mijn smaak maar het idee dat er mensen waren met zenders die je tientallen kilometers verder nog kon horen vond ik wel wat.

Later in Rotterdam ontdekte ik ze ook en al snel nodigde ik in 1979 mijzelf uit bij een piraat. Yoko-3 heette het station. Vlotte dj’s..lekkere muziek en een muffe zolder waar een studio stond. Nog voordat ik daar iets kon gaan doen ging het station uit de lucht en een paar dj’s richtte toen Radio Rijnmond op. In die tijd dus nog illegaal. Hier heb ik mijn eerste schreden gezet op radiogebied. Het was toen November 1979.

Later in de jaren 80, toen ik wat meer ervaring kreeg, kon je stations bellen om te vragen of ze programmamakers nodig hadden. Er was keuze zat immers. Zo ben ik na Rijnmond, Transatlantic, Radio Amerika, Radio Exclusief en Europoort terecht gekomen bij de Haagse radio. Die waren hun tijd ver vooruit. Veel geleerd daar. In die tijd…1986 geloof ik, kwam ik ook bij Vlietstad radio terecht.

Alle piraten stierven snel uit door de actie etherflits (van de RCD). Daarna kwamen de lokale omroepen. Radio Leiderdorp, N44FM, RTW FM, Radio3B en Stadsradio Rotterdam. Ik heb ze allemaal van binnen gezien in die tijd. De laatste 15 jaar ben ik o.a. werkzaam geweest bij Coastline FM, Holland FM Gran Canaria en Delta radio. En via syndicated radioprogramma’s op meer dan 40 stations in Nederland en België ( hetgeen ik nog steeds doe ).

Nu anno 2019 zit ik, sinds een paar jaar, horizontaal op Linq FM. Een regiostation met twee frequenties voor Zuidwest Holland en de Zeeuwse eilanden. Verder doe ik een programma voor Havenstad radio en Radio Amerika die ook weer begonnen zijn sinds enige tijd. Laatstgenoemde waren naast Radio Atlantis grote namen in Rotterdam.

Naast programma’s produceer ik vormgeving voor stations en spreek geregeld commercials in. En jawel…..op zondagmiddag te horen op Vlietstad radio met de Zalige Zondag van 14.00 tot 16.00 uur! Gewoon…..omdat radio zo leuk is. Vroeger moesten we reizen…banden wegbrengen. Tegenwoordig woon ik in Drenthe waar mijn interesse ooit is gewekt voor radio. Ik heb mijn studio aan huis en voorzie via de moderne technieken de stations van programma’s en producties.

Rate it

Dj

0%